Oma koti kullan kallis

Meillä oli tuparit kaksi viikonloppua sitten.

Tuntui hyvältä juhlia tätä kotia, sillä tämä tupa on juhlan arvoinen. En ole koskaan ennen tuntenut oloani yhtä kotoisaksi kuin tässä kodissa. Se fiilis on paljolti Roopen ansiota. Enkä nyt tarkoita vain ällöromanttisessa mielessä, että kotini on siellä missä rakkaani on – vaikka tähän uskonkin – vaan tarkoitan, että visuaalisesti ja tunnelmaltaan koti on kotoisin koti, mitä minulla on koskaan ollut. Roope on tehnyt sen mahdolliseksi, koska hän on aikamoinen nikkari.

IMG_9146

Monet asiat, mistä olen vain haaveillut on tullut toteen tässä kodissa. Meillä on kakluuni, iso keittiö, tiskikone jne. Mutta näiden asioiden lisäksi, mitä asunto sisälsi jo valmiiksi, Roope on nikkaroinut meille liitutaulun, teehyllyn, sohvan ja alkoviin verhosysteemin niin, että verhotangon saa irti ja verhojen tilalle voi laittaa valkokankaan. Eli käytännössä makuuhuoneen voi muuttaa pieneksi valokuvastudioksi. Valkokangas paikalleen ja voilà!
Kuvia vaan räpsimään!

IMG_9111IMG_9117IMG_9109

Olen ollut ihan ällikällä lyöty. Ei sillä, että tiesin kyllä tämän puolen hänestä jo ennestään, mutta olen ihan ällikällä lyöty tästä kodista. Tuntuu, että asumme ihan oikeassa ”aikuisten kodissa”. Ei semmoisessa väliaikaisratkaisussa, vaan oikeassa kodissa. Semmoisessa, missä voisi viettää vuosia.

IMG_9429IMG_9229

Koska Roopella ei ole blogia, jossa hän jakaisi näitä DIY-vinkkejä, niin kysyin häneltä, jos voisin pitää täällä blogissa pientä DIY-corneria. Eli voisin jakaa semmoisia vinkkejä, mitä me ollaan tehty täällä meidän kodissa opiskelijabudjetilla, jotka on meidän mielestä ollut kivoja ja toimivia. Tuskin ne on mitään tajunnanräjäyttäviä vinkkejä, mutta semmoisia, mitä ei välttämättä itse hoksaisi tehdä. Ainakaan en olisi hoksannut tehdä aiemmin, niin ehkä et sinäkään. Opitaan ja ihmetellään yhdessä. Näitä luvassa siis myöhemmin!

IMG_9412

Loppuun vielä pieni tarina:

Yritettiin leikkiä isäntää ja emäntää, joten leivottiin tupareihin piirakoita – koska niin tietenkin täytyy tehdä, jos on tuparit ”aikuisten kodissa”, joka sijaitsee Kalliossa. Me ei olla leivottu tätä ennen kuin kerran yhdessä. Eikä varmaan kauheen usein erikseenkään. Tehtiin piirakkataikinaa ja Roope katsoi ohjetta: ”Ja yksi litra vettä..” Kun vesi oli kaadettu astiaan, nesteessä lilluva taikinamöhkäle näytti hämmentävältä.
”Aa hitto, se oiski pitänyt olla yks desi!” Näin meillä.

Ihanaa viikonloppua!

Kuvat on tupareista ja tarjoiluista. Me syötiin mm. ruisnappeja poromössöllä (Roopen äiti teki poromössön), kinkkupiirakkaa, tonnikalapiirakkaa, kasvispiirakkaa ja rocky road -paloja. NAM!

Photos by: Susanna Hyvärinen


Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s