Huono päivä?

Koin viime viikolla surkeiden sattumusten sarjan. Olin rampannut YTHS:llä jo muutenkin harvinaisen paljon, kun minulle soitettiin, että minun pitäisi tulla sinne vielä yhteen verikokeeseen.

– Mutta mähän kävin just viime viikolla?
– Yksi näistä sinun veriputiloista, joka sinulta otettiin, on valitettavasti kadonnut.
– Kadonnut? No tota. No kai mä voin tulla sinne huomenna hammaslekuria ennen..

Kyllä rouva, kiitos rouva. Voin tulla sinne piikitettäväksi juuri ennen, kun menen hammaslekuriin porattavaksi. Noudatin ohjeita kiltisti, vaikka en varsinaisesti pidä neuloista enkä liiemmin poristakaan. Rystyset valkoisina, laastari toisessa kyynertaipeessa istahdin hammaslääkärin penkille. Hammastani alettiin mukavasti porata jo ennen kuin puudutusaine vaikutti. No ei siinä mitään. Selvisin hengissä.

Pääsin kotiin, rauhoitun ja illasta puudutusaine lakkasi vaikuttamasta. Puraisin varovasti leipää ja juuri hoidetussa hampaassa vihlaisi. ”Ei vit- !!” En varsinaisesti ilahtunut.

Soitin seuraavana aamuna YTHS:n ajanvaraukseen.
– Moro, tää hammas, mitä eilen porattiin vihloo.
– Tuota, no kuinka pahasti se–
– No niin pahasti, että mä en voi odottaa viikonlopun yli.
– Ne saattaa välillä olla vähän arkoja..
– Tää hammas ei vihlonu ennen ku tätä porattiin! Nyt mä en voi syödä tällä puolella.
– No tuota – –
– ANTEEKSI MUTTA mä oon nyt tosi pahalla päällä! Mä olin just eilen siellä porattavana ja kaiken lisäksi vielä verikokeessa – UUDESTAAN, koska teidän päässä kadotettiin mun veriputilo jonnekin! Ens viikolla multa revitään VIISAUDENHAMMAS alaleuasta ja mä vielä kaikenlisäksi pelkään hammaslääkäreitä! Luuletko sä ihan oikeesti, että mä ihan huvikseni haluan sinne tänään porattavaksi? UUDESTAAN?
– No tuota..
– NII! Että voitko nyt pliis ystävällisesti varata mulle ajan tälle päivälle?

Näin näppärästi meni tämä puhelu avuliaan YTHS:n tädin kanssa.
En hoitanut sitä kovin tyylikkäästi. Myönnän sen. Etenkin, kun entisenä asiakaspalvelijana tiedän varsin hyvin, kuinka syvältä se on, kun ihmiset kaatavat omat kuransa sinun niskaasi.

Negatiivisten ajatusten kierre on loputon, jos sitä ei tietoisesti katkaise. Ainakin minulla. On erittäin helppoa yllyttää itsensä ärsytyksen ja vihan kierteeseen. Loppujen lopuksi melkein kaikesta löytyy valittamista. Helposti. Mieli kyllä keksii aiheita. Se, mikä on vaikeaa on tämän kierteen katkaisu. Vaatii paljon enemmän tahdonvoimaa kääntää ajatukset positiivisille raiteille, kuin antaa synkän pyörän pyöriä itsekseen ja pilata oma päivä. Onneksi se kuitenkin on mahdollista!

Lopullinenhyvapaiva
Koen itseni kuitenkin noin yleisluonteisesti positiiviseksi ihmiseksi – näitä hetken hairahduksia lukuunottamatta. Uskon positiivisen energian ja ajattelun voimaan. Uskon, että ilo tuo lisää iloa, hymy lisää hymyjä ja rakkaus lisää rakkautta. Simple as that.

Kyllä, olen yksi niistä haihattelijoista.

Mutta miten sinne positiiviseen ajatteluun pääsisi käsiksi silloin, kun ottaa päähän?

  • Kuuntelemalla lempimusiikkia.
  • Katsomalla koiravideoita.
  • Katsomalla kissavideoita.
  • Soittamalla parhaalle ystävälle tai puolisolle.
  • Syömällä suklaata tai menemällä lenkille.
  • Purkamalla ärsytys rakentavasti ja piirtämällä kuvia siitä – ja opettelemalla sen jälkeen tekemään Gif-animaatio näistä kuvista! WOOT!
  • Mikä vain toimii sinulle!

Tehokkain keino – ja ehkä omituisin näistä keinoista – on kiitollisuuspäiväkirjan lukeminen ja kirjoittaminen. Kuulostaako hämmentävältä? Ei se oikeasti ole. Kiitollisuuspäiväkirja on siis vihko, johon kirjoitetaan joka päivä viisi asiaa ylös, joista olet sinä päivänä ollut kiitollinen. Ne voi olla pieniä tai isoja ilon aiheita. Hyvä ruoka, auringonvalo tai kiva kommentti, joka on piristänyt päivää. Riittää, että olet sen kokenut, huomioinut ja ollut siitä kiitollinen. Kiitollisuuspäiväkirjaan ei liity mitään uskonnollista, eikä liiemmin noituuttakaan, ainakaan tietääkseni. Mutta sen vaikutus elämään alkaa välittömästi. Kun ottaa kiitollisuuspäiväkirjaan kirjoittamisen tavaksi, alkaa huomata enemmän ja enemmän kiitollisuuden aiheita ympärillä.

Kun elämä potkii, potki takaisin rakkaudella, ilolla ja kiitollisuudella.
Näillä ajatuksilla kohti vappua! Serpetiiniä, munkkeja ja simaa!

Ihanaa vappuviikkoa!

Drawing & Gif : Susanna Hyvärinen

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s